dessin_de_presse_signature_dessinateur_aster
Welkom bij DESSINDEPRESSE.COM
De PERS TEKENING, ILLUSTRATIE en KARIKATUUR site
voor corporate, associatieve en institutionele communicatie,
door Aster


 

dessin_de_presse_communication_entreprise
dessin_de_presse_illustrations_organisations
dessin_pour_publicite
dessin_presentation_powerpoint
mascotte_logo
illustrations_calendrier
dessins_en_direct_evenements
illustrations_style_divers
caricatures_et_portraits
pictogrammes_gif_animee
dessins_cartes_voeux
dessins_humour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De artiest (lange presentatie)

Foto Aster aan het werk

Aster, pseudoniem van Jean-Philippe Legrand, cartoonist en auteur.

Geboren op 7 juli 1976, bracht ik mijn jeugd door in Francorchamps, daarna in Stavelot, in het hart van de Ardennen, in België, een regio van bergen en bossen. Sporten, natuurwandelingen, stripboeken, scouting, tekenen en andere passies vulden mijn vrije tijd. Na de middelbare school, op het gebied van wiskunde, begon ik een cursus Informatie en Communicatie aan de Universiteit van Luik. In het laatste jaar van de cursus, toen ik al samenwerkte met de studentkranten, ontmoette ik de meest populaire belgische cartoonisten, dankzij een studie gewijd aan karikaturen. Deze studie werd in juni 1998 afgerond, bekroond door CLIRP en vormde de basis voor de grote tentoonstelling "Coups de crayon" (Luik, BBL maart-april 2000). Na een jaar reizen en verschillende ervaringen, besloot ik om als free-lance cartoonist voor kranten en interne pers voor bedrijven te gaan werken.

Momenteel werk ik voor firma's, organisaties en verenigingen, in binnen- en buitenland, die ervoor kiezen om hun communicatie te stroomlijnen door middel van humoristische illustraties. Ik maak redactionele cartoons, posters, tekeningen en logo's bijgestaan door computer en illustraties voor websites. En animeer nog steeds evenementen met ter plekke gemaakte karikaturen tijdens vergaderingen, congressen, teambuildings, feesten, enz. (Zie www.cartoonevent.com). Ik besteed ook mijn tijd aan het uitgeven van boeken over erfgoed (zie www.memoires-ardennaises.be).

Mijn cliënten lijken: 1) mijn originaliteit en mijn vermogen om veel en / of abstracte ideeën samen te vatten, te waarderen; 2) de combinatie van dynamische lijnen die met de hand zijn gemaakt met zachte computerkleuring; 3) de positieve en aangename toon van mijn creaties in tegenstelling tot vulgaire of agressieve tekeningen die door sommige satirische kranten worden gepresenteerd.
Deze 3 elementen dragen ertoe bij om cartoons een goede effectiviteit te geven en om ervoor te zorgen dat uitgevers of event-organisators een positieve feedback van het publiek krijgen. De website dessindepresse.com biedt verschillende illustratiestijlen, mijn samenwerkingsprocedures, wettelijke voorwaarden, details over auteursrecht en advies om het gebruik van cartoons te optimaliseren.

Als mijn handtekening tegenwoordig te vinden is in verschillende bedrijven en institutionele netwerken, in België en daarbuiten, dan is dit in de eerste plaats te danken aan een lange passie van tekenen sinds een leeftijd dat ik me niet kan herinneren. Een enthousiast en nieuwsgierig karakter, een specifieke kennis opgedaan tijdens mijn Journalisme studies en een analytische geest verbeterd sinds 1999 als freelancer, garanderen een betrouwbare en constructieve service om uw communicatie te dynamiseren. Ik ken ook mijn grenzen en ik zou u direct laten weten of mijn competenties aan uw vraag kunnen voldoen of in welke mate. Om af te sluiten, en omdat "goede tekeningen beter zijn dan een lange toespraak", wens ik u veel plezier bij het bezoek aan www.dessindepresse.com (gewijd aan de redactionele cartoon) en www.cartoonevent.com (animatie door live gemaakte karikaturen).

feutre noir Ik zou graag een korter presentatie willen hebben.

 

 

 


Présentation du dessinateur: Jean-Philippe Legrand ("Aster") : Aster Communication Graphique sprl - Sous Wérimont, 22 - B4970 Stavelot - Belgie - Tel.: +32-80-64.32.08 - Gsm : +32-475-33.71.24 adresse-mail aster
Picto Facebook
Português
English
Deutsch
Italiano
Nederlands
wallon
© Aster - sprl ACG - Disclaimer - GDPR